Ajankohtaista

Salaojaneuvoksia ja tarinoita toisessa polvessa

Salaojaneuvoksia ja tarinoita toisessa polvessa Salaojakymppien juurille päästäksemme täytyy matkata Pohjois-Pohjanmaalle, pieneen vajaan 3 000 asukkaan kuntaan Reisjärvelle. 70-luvun alussa maatilan isäntä Pentti Kiviniemi teki siellä velipoikansa kanssa peltojen salaojituksia, ja jonkin verran myös talojen perustuksia ja salaojituksia.

Vakuutus ei lähtökohtaisesti korvaa salaojien tai perustuksen kulumisen aiheuttamaa vauriota

Vakuutus ei lähtökohtaisesti korvaa salaojien tai perustuksen kulumisen aiheuttamaa vauriota Vakuutusmeklaritoimisto Wakio Oy:n avainasiakkuuspäällikkö Kimmo Konttinen summaa, että ylipäätään kiinteistöissä ne osat, jotka ovat kuluneet käyttöikänsä loppuun, eivät kuulu korvattavuuden piiriin. Korvausperusteen syntyminen edellyttää aina äkillistä ja ennalta-arvaamatonta vahinkotapahtumaa laajimmassakin kotivakuutuksessa.

Talo on kuin vene, perustuksiltaan veden ja kosteuden ympäröimä

Talo on kuin vene, perustuksiltaan veden ja kosteuden ympäröimä – Siksi sen tulee olla vedenpitävä Vuonna -75 rakennusmestariksi valmistunut Alpi Ikäheimonen korostaa oikein tehdyn salaojituksen ja vesieristyksen merkitystä terveelle rakennukselle. Nyt jo eläkepäivistä nauttiva rakennusmestari Alpi Ikäheimonen toimi 10 vuotta työmaamestarina ja lähes 30 vuotta vahinkotarkastajana vakuutusyhtiön palveluksessa.

1 2 3 4

Back to top