Kuinka paljon salaojissa virtaa vettä?

Salaojaan kertyvän veden määrä saattaa olla mittavasti suurempi kuin on kuviteltu. Tämä konkretisoitui, kun yksittäinen henkilö, nurmolainen 73-vuotias eläkeläinen, entinen ammattivalokuvaaja Taisto Hietamäki, alkoi asiasta kiinnostuneena seurata pumpatun veden määrää oman kotitalonsa osalta.

Lukemat osoittautuivat hämmästyttäviksi: vuosittain pumppu siirsi vettä kaupungin sadevesijärjestelmään keskimäärin noin 250 000 litraa.

Taisto Hietamäki nostaa esille salaojituksen merkityksen itse rakennukselle.

Vesi ja kosteus voivat hiipiä salakavalasti taloon, tässä tapauksessa esimerkiksi sen kellaritiloihin. Yhdessä riittämättömän ilmastoinnin ja lämmön vaikutuksesta talo alkaa kärsiä, ja pahimmassa tapauksessa myös siinä asuvat ihmiset. Kaikkihan tietävät ikävät ja kiusalliset ilmanlaatu- ja homeongelmat. Näpräämiseni oman taloni vesiseurannassa sai minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että salaojat kannattaa ehdottomasti pitää kunnossa.”

Varaa maksuton Sokkelin Kuntotarkastus selvittääksesi talosi kosteusriskit ja saat tarkastuksen päätteeksi kirjallisen kuntoraportin salaojien ja kivijalan kunnosta.

Back to top